Οι προθεσμίες είναι ο καλύτερος σας φίλος

Οι προθεσμίες είναι ο καλύτερος σας φίλος

Το 1961 ο Πρόεδρος John F. Kennedy έκανε μια τολμηρή δήλωση στην ομιλία του. Υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι πριν από το τέλος της δεκαετίας η Αμερική θα πάει έναν άνθρωπο στο φεγγάρι και θα τον επιστρέψει με ασφάλεια στη γη. Αν το σκεφτείτε, αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση για την εποχή εκείνη. Δεν ξέραμε καν ποια τεχνολογία θα χρησιμοποιούσαμε για να το πετύχουμε. Πολλές πτυχές αυτής της αποστολής εγκυμονούσαν κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαμε τρόπο να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Αυτή είναι η δύναμη της προθεσμίας. Ορίζοντας μια προκλητική προθεσμία για την αποστολή, έθεσε σε κινητικότητα ολόκληρο το έθνος. Θέτοντας μια προθεσμία, ωθεί όλους σε δράση. Οι άνθρωποι βρίσκουν πάντα έναν τρόπο για να το καταστήσουν δυνατό. Ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί η προθεσμία είναι ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι φτιαγμένο για να αντιδρά. Όταν δίνετε σε κάποιον, ή ακόμα και στον εαυτό σας, μια προθεσμία, δεν θέλετε να απογοητευτείτε. Η προθεσμία μας δίνει έναν στόχο για να κινητοποιηθούμε. Χωρίς αυτό, όχι μόνο δεν θα ωθήσουμε τους εαυτούς μας αλλά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο έργο απεριόριστα. Λοιπόν, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των προθεσμιών για να βοηθήσετε τους εργαζόμενούς σας να πετύχουν τους στόχους, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο φιλόδοξοι όσο να πάτε τον άνθρωπο στο φεγγάρι; Από την εμπειρία μου, έχω εντοπίσει διάφορους τρόπους.

  • Ορίστε μια προθεσμία στον εαυτό σας όταν θέλετε να ολοκληρώσετε μια εργασία. Το επιθυμητό θα ήταν να υπάρχει μια προθεσμία για κάθε εργασία, ακόμα κι αν πρόκειται να ολοκληρωθεί 1 χρόνο αργότερα.
  • Όταν αναθέτετε μια εργασία σε κάποιον άλλον, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει την ημερομηνία ολοκλήρωσης. Αυτό θα τον βοηθήσει να προγραμματίσει τις δικές του δουλειές ανάλογα. Αν πιστεύει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να το πετύχει στην συγκεκριμένη ημερομηνία, θα το ξέρετε άμεσα αντί να περιμένετε μέχρι το τέλος.
  • Μην είστε πολύ επιεικείς όταν ορίζετε μια προθεσμία. Κάποιος σωστά είπε: “Η δουλειά επεκτείνεται για να καλύψει όλο τον διαθέσιμο χρόνο”. Όταν ορίζετε ένα δύσκολο στόχο, οι άνθρωποι θα βρούν έναν τρόπο να τον πετύχουν.
  • Ταυτόχρονα, να είστε ρεαλιστές σχετικά με το χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας. Ο Κένεντι έδωσε περισσότερα από 9 χρόνια για να επιτευχθεί ο στόχος, επειδή ήξερε ότι υπήρχαν πολλοί άγνωστοι παράγοντες που έπρεπε να οριστούν.
  • Έχετε αυτοπειθαρχία. Μόλις ορίσετε την προθεσμία, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη τηρήσετε, ακόμα κι αν κανείς δεν είναι “πάνω από το κεφάλι σας”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τέχνασμα. Βάλτε στοίχημα με κάποιον που γνωρίζει για την εργασία και τις ημερομηνίες της. Στην περίπτωση που χάσετε και δεν τηρήσετε την προθεσμία, πληρώνετε!

Αυτό είναι λοιπόν. Οι προθεσμίες είναι ο νέος σας φίλος που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μου.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *