Μήπως η ομάδα σας βρίσκεται στο περιθώριο

Έχετε παρατηρήσει πως σε κάποιες επιχειρήσεις το προσωπικό είναι εξαιρετικό και έτοιμο να βοηθήσει; Αυτό φαίνεται σε οτιδήποτε κάνουν. Κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουν. Και αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Αυτοί οι εργαζόμενοι αξίζουν απλά το βάρος τους σε χρυσό. Και τι διαφορά κάνουν για εσάς, τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης!

Το μυστικό στο χτίσιμο μιας εξαιρετικής ομάδας

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό σε αυτές τις ομάδες; Δεν πρόκειται για μια τεράστια αμοιβή, αλλά για την αμοιβή που αξίζουν. Δεν έχει να κάνει με τις αμειβόμενες διακοπές – παρόλο που η κίνηση αυτή, πάντοτε εκτιμάται. Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι δύο από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια ισχυρή ομάδα, σας κοστίζει πολύ λίγο.

#1 – Ζητήστε τους να δεσμευτούν

Σκεφτείτε τα λόγια του Vince Lombardi, ενός διάσημου προπονητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου: “Η ατομική δέσμευση σε μια ομαδική προσπάθεια είναι αυτό που κάνει μια εργασία, μια επιχείρηση, μια κοινωνία ολόκληρη, έναν πολιτισμό να αναπτυχθεί.” Η ατομική δέσμευση προέρχεται από τη συμμετοχή και την κατανόηση. Όσο περισσότερο εμπλέκεται η ομάδα σας, τόσο πιο αφοσιωμένοι είναι στην επιτυχία της. Και δεδομένου ότι μερικές από τις καλύτερες ιδέες για την ανάπτυξη και την βελτίωση των επιχειρήσεων προέρχονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ήρθε η ώρα να εμπλακούν. Όλοι θα είναι κερδισμένοι!

#2 – Δείξτε τους την εκτίμησή σας

Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την ανάγκη της αναγνώρισης και πρέπει να αισθανόμαστε εκτιμημένοι. Είναι φυσικό. Και πάλι, δεν πρόκειται μόνο για τα χρήματα. Ναι, τα διακριτικά δώρα είναι ωραία, αλλά απλά πράγματα όπως ένα ευχαριστώ για μια καλή δουλειά, την αναγνώρισή τους μπροστά στους συναδέλφους τους και τους πελάτες και ζητώντας τη γνώμη τους σε θέματα που τους αφορούν, θα σας βοηθήσουν κατά πολύ. Το μόνο που χρειάζεται είναι η μελετημένη χρήση αυτών των εργαλείων και λίγο από τον χρόνο σας!

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, επικοινωνήστε μαζί μου.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *