εργαζόμενοι

Αποτελεσματικές τεχνικές διατήρησης των καλύτερων εργαζομένων σας

Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση και δεν βλέπετε απώλειες εργαζομένων άνω του 30% ετησίως, κάτι κάνετε σωστά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ανθρώπινο δυναμικό ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας.

Για να βρείτε τρόπους μείωσης των αποχωρήσεων, είναι σημαντικό πρώτα να κατανοήσετε τις αιτίες πίσω από το φαινόμενο. Μερικές από τις αιτίες που αναφέρονται παρακάτω είναι προφανείς και είναι κοινές για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις:

  • Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις πληρώνονται με τον ελάχιστο μισθό, οπότε δε θα διστάσουν να μεταπηδήσουν σε άλλη δουλειά που πληρώνει λίγο καλύτερα.
  • Οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν την τρέχουσα εργασία τους ως καριέρα όπου μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι σημαντικό στο μέλλον.
  • Είναι εύκολο να μάθεις νέες δεξιότητες σε έναν νέο εργαζόμενο. Έτσι οι εργοδότες δεν διστάζουν να απολύσουν άτομα που δεν έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες. Αυτό διευκολύνει τους υπαλλήλους να αλλάζουν θέσεις εργασίας εύκολα.

Όλοι οι λόγοι που αναφέρθηκαν παραπάνω καθιστούν πρακτικά πολύ δύσκολο να διατηρηθούν οι καλοί εργαζόμενοι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Από την προσωπική μου εμπειρία και από συνομιλίες με συναδέλφους και πελάτες, σας παραθέτω τις προτάσεις μου για την αντιμετώπιση του ζητήματος:

Δώστε τους κίνητρα. Το να δοθεί στους εργαζομένους μερίδιο από τα κέρδη ή bonus επί των εργασιών, θα τους δώσει μια αίσθηση ιδιοκτησίας και ευθύνης. Αντί να τους δώσετε όμως το bonus άμεσα, αποθηκεύστε το έτσι ώστε να διατεθεί αργότερα στους εργαζόμενους και μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (6 μήνες ή 1 έτος). Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη διατήρηση καλών εργαζομένων που συμβάλλουν στην επιχειρηματική επιτυχία.

Χτίστε μια καλή ομάδα. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι παραμένουν στις εργασίες τους είναι λόγω του εργασιακού περιβάλλοντος και των συναδέλφων με τους οποίους συνεργάζονται. Η οικοδόμηση μιας καλής ομάδας δίνει ακριβώς αυτούς τους λόγους για να απολαύσουν πραγματικά τη δουλειά τους. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να παραμείνουν στην υφιστάμενη εργασία τους.

Προσδιορίστε τις ανάγκες των εργαζομένων σας. Κάθε άτομο έχει τις ανάγκες του και τα θέλω του στην εργασία. Αν μπορέσετε να ανακαλύψετε ποια είναι αυτά και να τα παρέχετε (στο μέτρο του εφικτού), θα αυξήσει την αφοσίωσή του στην επιχείρησή σας και θα τον κάνει να μείνει μαζί σας. Διαφορετικοί άνθρωποι εργάζονται για διαφορετικούς λόγους και θέλουν διαφορετικές ανταμοιβές. Μερικά από τα παραδείγματα ανταμοιβών είναι ευέλικτες ώρες, ιδιωτική ασφάλιση και άλλες παροχές. Μία από τις δουλειές σας είναι να μάθετε τι επιζητούν και να βρείτε τρόπους να τους τα παρέχετε.

Δημιουργήστε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Όσοι γνωρίζουν τα προνόμια που διατίθενται στα γραφεία της Google γνωρίζουν για το τι μιλάω. Παρόλο που ενδέχεται να μην μπορείτε να παρέχετε γκουρμέ φαγητό και καρέκλες με μασάζ στους υπαλλήλους σας, μπορείτε με οικονομικούς τρόπους να προφέρεται ένα ευχάριστο περιβάλλον. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας!

How useful was this post?

Κάντε κλικ σε αστέρι για να αξιολογήσετε το άρθρο!

Μέσος όρος αξιολόγησης: 0 / 5. Αριθμός αξιολογήσεων: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *