Παύλος Πόλι

4 τρόποι για να ορίσετε προτεραιότητες στους επιχειρηματικούς σας στόχους

Όσον αφορά τον προγραμματισμό, οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν ξεμένουν από ιδέες για την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών τους. Θέτουν στόχους και προσδιορίζουν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Καθώς όμως θέτετε στόχους και δημιουργείτε το σχέδιο δράσης σας, πρέπει να ιεραρχήσετε τους επιχειρηματικούς στόχους και τις δράσεις σας.

Οι πόροι σας – άνθρωποι, χρόνος και χρήμα – δεν είναι άπειροι. Έχετε ακόμα μια επιχείρηση να διευθύνετε και πελάτες να εξυπηρετήσετε. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορείτε να επιτύχετε εσείς και η ομάδα σας. Θέστε προτεραιότητες. Ακολουθούν κάποιοι κανόνες που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς δίνετε προτεραιότητα στους επιχειρηματικούς στόχους σας.

1. Κορυφαία πρόκληση

Ποια είναι η #1 πρόκληση που αντιμετωπίζετε σήμερα στην επιχείρησή σας; Είναι να αποκτήσετε νέους πελάτες, να κερδίσετε περισσότερα από αυτούς που ήδη έχετε, να αποκομίσετε περισσότερα κέρδη από τις τρέχουσες πωλήσεις σας, να παρέχετε ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες, να έχετε τους σωστούς ανθρώπους ή να αυξήσετε την παραγωγικότητά τους; Επιλέξτε τουλάχιστον μία ή δύο προκλήσεις και δουλέψτε πρώτα πάνω σε αυτές.

2. Πολυπλοκότητα

Πόση δουλειά και άλλοι πόροι απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών που προσδιορίσατε στο σχέδιό σας; Όσο πιο περίπλοκες οι εργασίες, τόσες λιγότερες μπορείτε να χειριστείτε αποτελεσματικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με μεγάλα και πολύπλοκα έργα, αναλύστε τις εργασίες σας και κατανέμετέ τις σε διάστημα μερικών εβδομάδων ή μηνών. Αυτό θα σας επιτρέψει να σημειώσετε πρόοδο χωρίς να καταπονεθείτε, να τις αναβάλετε ή ακόμα και να τις αγνοήσετε. Για παράδειγμα, η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα. Μια έρευνα πελατών όμως μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών.

3. Λογική αλληλουχία

Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν με μία συγκεκριμένη σειρά. Για παράδειγμα:

  • Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email ή άλλες διαδικτυακές στρατηγικές, αλλά δεν έχετε ιστότοπο, τότε ο ιστότοπος θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις άλλες προσπάθειές σας.
  • Εάν έχετε πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές αλλά δυσκολεύεστε να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας, ίσως πρέπει πρώτα να εστιάσετε σε τρόπους βελτίωσης των ποσοστών σας, προτού επενδύσετε σε νέα καμπάνια μάρκετινγκ για την προσέλκυση και άλλων πελατών.

4. Χρόνος ή χρήμα

Σε έναν τέλειο κόσμο, αναζητούμε πάντα την ισορροπία. Αλλά εάν τα χρήματα είναι περιορισμένα, τότε εστιάστε αρχικά σε πράγματα που είναι χαμηλού ή μηδενικού κόστους. Αυτά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα απαραίτητα έσοδα, κέρδη και ταμειακές ροές. Στη συνέχεια, μπορείτε να επενδύσετε σε στρατηγικές που απαιτούν πρόσθετους οικονομικούς πόρους.

Τέλος, μία υπενθύμιση όσο ορίζετε τις προτεραιότητές σας. Μην τις ορίζετε με βάση το τι σας αρέσει ή τι είναι εύκολο. Το να αναπληρώνετε ό,τι είναι σημαντικό με αυτό που είναι εύκολο είναι απλώς μια άλλη μορφή αναβλητικότητας. Εστιάστε στις ενέργειες που θα σας φέρουν αποτελέσματα – περισσότερες πωλήσεις, κέρδη, έλεγχο ή ελευθερία.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, επικοινωνήστε μαζί μου.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *