Παύλος Πόλι

10 συνήθειες των επιτυχημένων εσωστρεφών ατόμων

Γεια, σε όλους τους εσωστρεφείς ανθρώπους εκεί έξω! Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνετε εξωστρεφείς. Αποδεχτείτε και αγκαλιάστε τα μοναδικά και επιτυχημένα σας χαρακτηριστικά.

Γνωρίζατε ότι σχεδόν το ένα τρίτο από εμάς είναι εσωστρεφείς; Οι εσωστρεφείς (είμαι κι εγώ ένας από εσάς) ενεργοποιούνται όταν έχουν χρόνο μόνοι τους, ενώ οι εξωστρεφείς κινητοποιούνται από κοινωνικά περιβάλλοντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εσωστρεφείς δεν μπορούν να είναι επιτυχημένοι. Μάλιστα, η λίστα των επιτυχημένων εσωστρεφών είναι μεγάλη: Michael Jordan, J.K. Rowling, Christina Aguilera, Bill Gates, President Obama, Emma Watson και άλλοι.

Να λοιπόν 10 συνήθειες επιτυχημένων εσωστρεφών ανθρώπων που ελπίζω να σας βοηθήσουν και να σας δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να είστε ο εαυτός σας.

Χτίστε σχέσεις με νόημα

Ενώ οι εξωστρεφείς μπορεί να δικτυώνονται πιο εύκολα, οι εσωστρεφείς χτίζουν βαθιές προσωπικές σχέσεις με φίλους και συναδέλφους με μια σταθερή βάση εμπιστοσύνης και υποστήριξης.

Προγραμματίστε

Οι εσωστρεφείς τείνουν να είναι εξαιρετικοί ερευνητές και προσηλωμένοι στη λεπτομέρεια κατά την σύνταξη σχεδίων.

Σκεφτείτε πριν μιλήσετε

Πριν μιλήσουν ή συμμετάσχουν σε μια συζήτηση, οι εσωστρεφείς συλλογίζονται τι θέλουν να πουν και πώς θα το πουν, ώστε να είναι παραγωγική η συνεισφορά τους.

Δημιουργικότητα από μέσα

Η J.K. Ρόουλινγκ ανέπτυξε την αρχική της ιδέα για τον Χάρι Πότερ όταν ταξίδευε με το τρένο. Η ίδια περιγράφει τη διαδικασία, “Εκεί που καθόμουν και σκεφτόμουν, για τέσσερις ώρες, λόγω καθυστέρησης, η εικόνα ενός αδύνατου αγοριού, με μαύρα μαλλιά και γυαλιά που δεν ήξερε ότι ήταν μάγος γινόταν όλο και πιο αληθινή μέσα στο μυαλό μου”.

Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα

Οι εσωστρεφείς είναι μετρημένοι στις αποφάσεις τους και χρειάζονται χρόνο για να αξιολογήσουν και να επεξεργαστούν καταστάσεις.

Γνωρίστε τα όριά τους

Οι εσωστρεφείς αναγνωρίζουν τα όριά τους. Ζητούν καθοδήγηση και υποστήριξη όταν αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αχαρτογράφητη (άγνωστη) περιοχή.

Ανεξάρτητος τρόπος εργασίας

Οι εσωστρεφείς μπορούν να γίνουν σπουδαίοι ηγέτες ομάδων, αλλά είναι επίσης επιτυχημένοι όταν εργάζονται και ανεξάρτητα.

Προσφορά μοναδικής αξίας

Δεδομένου ότι τα εσωστρεφή άτομα συχνά αγωνίζονται για να δείξουν και να εκτιμήσουν τα αληθινά τους ταλέντα, γενικά σέβονται τα διαφορετικά στυλ εργασίας και τις προτιμήσεις των άλλων.

Είναι επίμονοι

Οι εσωστρεφείς δεν τα παρατάνε εύκολα. Έχουν εξασκηθεί στην προσπάθεια να ακουστούν οι σκέψεις και οι φωνές τους πάνω από την κακοφωνία που δημιουργούν οι εξωστρεφείς.

Ακούνε

Οι εσωστρεφείς είναι φανταστικοί ενεργοί ακροατές. Δεν διακόπτουν, αλλά ακούν προσεκτικά για να κατανοήσουν τα λεγόμενα.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, επικοινωνήστε μαζί μου.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *