10 συνήθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας

10 συνήθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας

Ο χρόνος περνά γρήγορα ειδικά όταν έχετε τη δική σας επιχείρηση. Οι ημέρες μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε εβδομάδες καθώς είστε συγκεντρωμένοι στην καθημερινότητά σας. Και μερικές φορές μπορεί να εργάζεστε τόσο σκληρά, που είναι εύκολο να επικεντρώνεστε στο δέντρο και να παραβλέπετε το δάσος. Οι παρακάτω μηνιαίες δράσεις θα σας διασφαλίσουν τη διατήρηση την επιχείρησή σας στον σωστό δρόμο.

1. Κάντε ένα βήμα πίσω και ρίξτε μια ματιά στα οικονομικά σας

Η επιχείρησή σας δεν θα επιβιώσει εκτός και αν έχετε στενή επαφή με τα οικονομικά σας. Βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε προσεκτικά:

  • Τα έξοδα και τους λογαριασμούς σας – πληρώνετε γρήγορα για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας (εκτός και αν επιβάλετε το αντίθετο).
  • Τις εισπράξεις σας – “κυνηγήστε” όλους όσους καθυστερούν στις πληρωμές τους.
  • Τη μισθοδοσία σας – βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία προσωπικού σας είναι ενημερωμένα και πληρώνετε έγκαιρα το προσωπικό σας (πολύ σημαντικό).
  • Τους φόρους σας – αρχειοθετήστε τις επιστροφές σας και πληρώνετε εγκαίρως, κάθε φορά, για να μην έχετε άλλα μπλεξίματα.

2. Ελέγχετε τα τιμολόγια αγοράς σας και τις σχέσεις σας με τους προμηθευτές

Οι χρεώσεις των προμηθευτών σας είναι δίκαιες; Εξακολουθείτε να λαμβάνετε καλή σχέση ποιότητας / τιμής (value for money); Είναι φερέγγυοι, ειλικρινείς και αξιόπιστοι; Εάν όχι, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε νέους προμηθευτές.

3. Παρακολουθείτε τις ετήσιες πωλήσεις σας

Συγκρίνετε τις πωλήσεις σας από έτος σε έτος. Βρίσκεστε σε καλύτερο επίπεδο από ότι ήσασταν την ίδια περίοδο πέρυσι; Είναι τα επίπεδα κόστους και κερδοφορίας στα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι; Αν όχι, ανατρέξτε στο επιχειρηματικό σας σχέδιο, κάντε τις συγκρίσεις σας και πραγματοποιήστε αλλαγές, όπου είναι απαραίτητο.

4. Παρακολουθείτε στενά τα αποθέματά σας

Αν δραστηριοποιείστε στο χώρο της λιανικής ή της μεταποίησης, τότε τα αποθέματα είναι κρίσιμα. Θα πρέπει:

  • Να συγχρονίζετε το ύψος των αποθεμάτων σας σύμφωνα με τις προβλέψεις πωλήσεων.
  • Να κάνετε ειδική πρόβλεψη για ευπαθή προϊόντα.
  • Να βεβαιωθείτε ότι η αποθήκευση των προϊόντων σας είναι ασφαλής.
  • Να βρίσκετε τα βέλτιστα επίπεδα αποθεμάτων που πρέπει να κρατάτε στην επιχείρησή σας.

5. Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας θυμούνται

Σε μια μεγάλη αγορά, οι αγοραστές είναι πιθανό να ξεχάσουν την υπηρεσία ή το προϊόν που προσφέρετε. Για το λόγο αυτό, βοηθήστε τους να σας θυμούνται.

  • Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο CRM (Customer Relationship Management) ή MAS (Marketing Automation System). Αυτό θα συμβάλει στην ενημέρωση των πελατών και των συνεργατών σας με νέα σχετικά με την επιχείρησή σας.
  • Χρησιμοποιήστε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους επικοινωνίας. Για παράδειγμα, τα ενημερωτικά δελτία μέσω e-mail είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας με τους πελάτες – αρκεί το περιεχόμενο να είναι ενδιαφέρον και να είναι καλογραμμένα.

6. Διαδώστε τα νέα σχετικά με την επιχείρησή σας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ εάν τα χρησιμοποιείτε σωστά και τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι το site / blog σας είναι πάντα ενημερωμένο, στείλτε νέα tweets και δημοσιεύετε στο Facebook, Instagram και LinkedIn.

7. Ελέγχετε την επισκεψιμότητα στο site σας

Το Google Analytics είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει την κατανόηση της επισκεψιμότητας στο site σας. Εντοπίζει τις σελίδες που έχουν χαμηλή απόδοση και τις σελίδες που έχουν καλή απόδοση. Ζητήστε βοήθεια από εξειδικευμένους για αυτό το θέμα, αν το θεωρείτε απαραίτητο.

8. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον κλάδο σας

Αφιερώστε δύο ώρες το μήνα για να ενημερωθείτε για τα νέα και τις τάσεις του κλάδου που δραστηριοποιείστε. Εγγραφείτε στο Google Alerts και ορίστε μια ειδοποίηση έτσι ώστε τα νέα να έρχονται απευθείας στα εισερχόμενά σας. Π.χ. αν είστε στον ιατρικό κλάδο, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μία ειδοποίηση για “τάσεις στην ιατρική” ή “νέες τεχνολογίες στην ιατρική”.

9. Διατηρήστε τα δεδομένα σας ασφαλή

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που βασίζονται στο cloud για να αποθηκεύσετε δεδομένα και να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας είναι πάντα διαθέσιμες (αυτά τα εργαλεία δημιουργούν αυτόματα και αντίγραφα ασφαλείας). Η εξάρτηση μόνο από τον σκληρό σας δίσκο, σας αφήνει ευάλωτους σε περίπτωση διάρρηξης, πυρκαγιάς ή φυσικών καταστροφών. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο τον σκληρό σας δίσκο για την αποθήκευση δεδομένων, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα μηνιαίο αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο ή σε μια εξωτερική συσκευή.

10. Συζητήστε με τους συνεργάτες σας

Απευθυνθείτε στον λογιστή σας ή τον επιχειρηματικό σας σύμβουλο για να ελέγξουν την επιχειρηματική σας απόδοση για τις τελευταίες 30 ημέρες ή του τελευταίου τριμήνου, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Ακολουθήστε τις συνήθειες των επιτυχημένων επιχειρηματιών

Βάλτε πλώρη για την επιτυχία και μάθετε να αφιερώνετε ορισμένο χρόνο για τις μηνιαίες σας εργασίες. Οι επιχειρήσεις κινούνται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά το πρώτο έτος λειτουργίας. Ορίστε λοιπόν την παραπάνω λίστα ελέγχου ως προτεραιότητα για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η πράξη σας αυτή θα διατηρήσει τα πράγματα σε καλό δρόμο και υπό έλεγχο – κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

How useful was this post?

Κάντε κλικ σε αστέρι για να αξιολογήσετε το άρθρο!

Μέσος όρος αξιολόγησης: 0 / 5. Αριθμός αξιολογήσεων: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *